Дніпропетровська обласна громадська організація
«ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ КООРДИНАЦІЙНО-ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ»
На главную | В "Избранное" | E-mail    
 
Меню
  Про Центр
  Новини
  Подарунок для найслабшого
  Команда
  Експерти
  Бібліотека
  Дослідження
  Публікації
  Про нас пишуть
  Партнери
  Проекти
  Експертиза
  Моніторинг
  Судові справи
  Найбільш одіозні відповіді органів влади
  Для Інститутів Громадянського Суспільства
  Для Бізнес-Асоціацій
  Для Місцевих Державних Адміністрацій
  Для Органів Місцевого Самоврядування
  Опитування «Як Ви оцінюєте результати прискореного перегляду регуляторних актів»?
  Контакти




Ресурсний центр ГУРТ



Курс доллара

Межбанковские курсы валют

Погода в Украине

Громадські ради


ДОГО "ДКЭЦРП"

ДРІДУ НАДУ


Aрхів: 2009 / 2010 / 2011 / 2012


Яндекс.Метрика










 






А К Т У А Л Ь Н О











Дніпропетровщина очікує збільшення ділової активності після приєднання України до зони вільної торгівлі з ЄС

19 листопада 2013 року, за ініціативи Дніпропетровського координаційно-експертного центру з питань регуляторної політики, у м. Дніпропетровську пройшов круглий стіл на тему «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування Дніпропетровщини напередодні підписання Угоди про Асоціацію». Захід проходив в рамках проекту, який реалізує Поліський фонд у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (м. Київ), другою робочою групою Української національної платформи Східного Партнерства та Асоціацією регіональних аналітичних центрів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

У роботі круглого столу взяли участь представники Дніпропетровської міської ради, громадських та партійних організацій, консультативно-дорадчих органів утворених при органах влади, підприємці, журналісти та науковці. Даний круглий стіл став 12 із серії 14 круглих столів, які проводились з 9 жовтня 2013 року у різних регіонах України. Головною метою цих заходів є започаткування на місцевому рівні неупередженої дискусії щодо переваг та викликів для регіонів в результаті створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС.

Круглий стіл у Дніпропетровську пройшов на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. «Даний вищий навчальний заклад було обрано невипадково для проведення подібної дискусії. З 2006 по 2012 роки науковцями цього вишу було проведено 8 фундаментальних та прикладних наукових досліджень у яких ґрунтовно досліджено різноманітні питання європейської інтеграції, зокрема це, трансформація державної молодіжної політики, розвиток регіонального співробітництва, адаптація досвіду європейського врядування в Україні, процес європеїзації та його вплив на публічне адміністрування в Україні, розроблення підходів та моделей адаптації системи управління місцевим розвитком до стандартів Європейського Союзу, досвід реформування територіальної організації публічної влади в країнах ЄС та шляхи його адаптації в Україні», – відзначив голова Дніпропетровського координаційно-експертного центру з питань регуляторної політики, Олексій Літвінов.

Відкриваючи круглий стіл, Олександр Рудік, заступник директора з наукової роботи Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, навів цитату з виступу Президента України В.Ф.Януковича на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму (6 листопада 2013 р., м. Київ) «Виклики глобалізованого світу формують перед Україною низку актуальних завдань, пов’язаних із пошуком нових джерел конкурентоспроможності та створення нових економічних партнерств, у взаємодії з якими Україна могла би прискорити модернізацію національної економіки. Обираючи політику зближення з Європейським Союзом, ми робимо прагматичний вибір оптимальної моделі національної модернізації». Також, О.Рудік навів дані Світового банку, зокрема для порівняння рівня розвитку Польщі й України у 1990 р. та у 2013 р. Якщо у 1990 р. ВВП Польщі складав 65 млрд. дол. США, а України – 90 млрд. дол. США, то вже у 2013 році ВВП Польщі складає 488 млрд. дол. США, а України – 160. За цей же час частка Польщі у світовому ВВП зросла з 2,92% до 7,32%, а України зменшилася з 4,05% до 2,35%.

Основну доповідь «Економічні наслідки підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною» представив науковий співробітник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віктор Гречин, який розповів про економічні наслідки підписання Угоди про асоціацію. Доповідач зупинився на принципах утворення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, адаптації українських підприємців до європейських технічних регламентів, особливостях і наслідках гармонізації законодавства в сфері екології, підприємництва, охорони здоров’я тощо. Наприкінці доповіді Віктор Гречин зупинився на «регіональному вимірі» – наслідках підписання Угоди про асоціацію для Дніпропетровщини. «Дніпропетровська область – один із найбільш індустріально розвинених регіонів України. Чорна і кольорова металургія, гірничодобувна і машинобудівна галузі обумовлюють промислову потужність регіону. Однак у цих самих секторах наявні і серйозні виклики – потрібно буде модернізувати виробництво, збільшувати його енергоефективність, впроваджувати європейські екологічні стандарти», – зазначив Віктор Гречин. Також експерт наголосив на необхідності диверсифікації ринків збуту для сектору важкої промисловості, адаптації навчальних програм вищих навчальних закладів до потреб виробництва і більш тісної співпраці бізнесу із навчально-науковим сектором.

«Дніпропетровські підприємці мають тісні взаємовідносини з європейськими партнерами і очікують збільшення ділової активності в результаті створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС», – зазначив у своєму виступі, заступник директора департаменту – начальник управління розвитку підприємництва та інвестицій департаменту промисловості, підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради Микола Шевченко. У своїй доповіді він також наголосив, що розвиток підприємництва є пріоритетним напрямком діяльності місцевої влади, основним завданням якої є запровадження кращого європейського досвіду у сфері надання адміністративних послуг підприємцям, у тому числі з використанням ІТ-технологій. Результатом такої роботи є збільшення кількості приватних підприємців, покращення якості товарів і послуг, з одночасним зменшенням рівня безробіття, корупції та інших негативних наслідків. Основою для подібних перетворень є налагодження тристороннього діалогу між владою, бізнесом і громадськістю, наголосив Микола Шевченко.

Доповідаючи про розвиток електронних послуг у країнах Європейського Союзу, старший викладач Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Сергій Кіян, навів приклади послуг, які можуть отримувати громадяни Франції, а також громадяни України, що знаходяться у Франції. За висновками Сергія Кіяна, громадяни України можуть отримати у Франції значно більшу кількість адміністративних послуг в електронному вигляді та дистанційно ніж в Україні. Про очікування підприємців та громадськості від підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС доповідали Олександр Малик, голова правління ГО «Асоціація виробників Дніпропетровщини» та Василь Сухов, голова Дніпропетровської правозахисної групи. У дискусії також взяли активну участь науковці Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара та підприємці.

Підбиваючи підсумки «круглого столу», учасники відзначили, що приєднання України до ПВЗВТ дає передусім шанс на модернізацію та розвиток місцевої та національної економіки, для використання якого необхідна кропітка робота і влади, і бізнесу, і інститутів громадянського суспільства.



Прес-реліз для завантаження:
Прес-реліз за результатами круглого столу.doc




ЗАПРОШЕННЯ

до участі у засіданні круглого столу «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію»

Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» запрошує всіх зацікавлених експертів та представників ЗМІ до участі у «круглому столі» на тему «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію». Захід відбуватиметься в рамках спільного проекту Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) та Асоціації регіональних аналітичних центрів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Круглий стіл» має на меті розпочати на місцевому рівні неупереджену дискусію щодо переваг та викликів для Дніпропетровської області створення Поглибленої та Всеосяжної Зони Вільної Торгівлі з ЄС (ПВЗВТ), окреслення та обговорення можливих наслідків для економіки регіону та окремих галузей. До участі запрошені народні депутати України, представники бізнесу, місцевої влади, громадських організацій, профспілок, партійних організацій, науковці, члени громадських рад та інших консультативно-дорадчих органів утворених при органах влади.

Захід відбудеться «19» листопада 2013 року о 15:00 у приміщенні Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, ауд. 104, (м. Дніпропетровськ, вул. Гоголя, 29, І поверх, ліворуч від центрального входу).

Під час круглого столу відбудеться презентація експерта Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віктора Гречина, а також будуть представлені результати подібних круглих столів у інших регіонах України.

Контактна особа: Андреєв Олексій, тел.: 0666738317.

Свою участь у круглому столі, а також тему виступу (буде внесено до програми круглого столу) просимо повідомити до 18.00 18 листопада 2013 р. на електронну адресу E-mail: dcecrp@i.ua , або за телефоном: 0666738317 (МТС) / 0969929502 (Київстар).



Учасники круглого столу отримають іфографіку з основними даними про можливі результати та наслідки підписання Угоди про Асоціацію.






Розпочато реалізацію проекту

Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» з 8 листопада 2013 р. розпочала реалізацію проекту «Моніторинг та спрощення регуляторного середовища для малого і середнього бізнесу».

Проект здійснюється за підтримки Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) в Україні ( www.cipeeurasia.org).

Метою проекту є проведення всеукраїнської кампанії адвокаси спрямованої на спрощення регуляторного середовища для малого і середнього бізнесу.

У реалізації проекту приймають участь:

Аналітичні центри:
1. Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»
2. Благодійний фонд «Агенція розвитку та інвестицій південного регіону»

Бізнес-асоціації:
1. Харківська обласна громадська організація “Асоціація приватних роботодавців”
2. ГО «ВОО «Спілка підприємців «Стіна»
3. Громадська організація «Асоціація професійних підприємців»
4. Державне підприємство «Івано-Франківський обласний молодіжний центр праці»
5. Громадська організація «Сяйво Сіверщини»



15.10.2013
Обговорення проекту регуляторного акта



Триває обговорення проекту рішення Дніпропетровської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території міста Дніпропетровська».



Файли для завантаження:
Проект рішення про затвердження правил.doc
Правила благоустрою.doc
Аналіз регуляторного впливу.doc


14.10.2013
Набір на програму «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні»

Шановні друзі, колеги, партнери!

Ми раді повідомити Вас про новий набір на програму «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні», реалізація якої здійснюється Представництвом CIPE в Україні (Центр приватного підприємництва).
Вже четвертий рік поспіль CIPE проводить конкурс серед об'єднань малого та середнього бізнесу з різних областей України для участі в три-модульній програмі навчання, в якій розглядаються важливі для бізнес-об'єднань теми, такі як:
• Стратегічне планування
• Управління асоціацією
• Правові аспекти діяльності бізнес асоціацій і коаліцій
• Джерела фінансування бізнес-асоціацій
• Фандрейзинг
• Бюджетування та управління ресурсами
• Ефективне коаліціонування і нетворкінг
• Збільшення і збереження членства
• Лідерство
• Ризики і кризовий менеджмент бізнес-асоціацій
• Адвокасі
• Ефективні внутрішні й зовнішні комунікації
• Громадський моніторинг діяльності органів влади
• Інші актуальні питання інституційного розвитку об'єднань МСБ
Інтенсивний навчальний план, пропонований CIPE, базується на авторитетній програмі, яка була розроблена Торговою палатою США і використовується вже майже 100 років для підготовки лідерів бізнес-асоціацій Інститутом організаційного менеджменту (IOM). Всі питання інтенсивної навчальної програми CIPE розглядаються в практичному розрізі, в тому числі з урахуванням актуальних змін у законодавстві, економічної ситуації та політичному процесі. Протягом року учасники програми опановують знання і практичні навички, які дозволяють їм сформулювати (переглянути) місію своєї організації, провести ретельну самооцінку інституційного розвитку, сформувати бачення, стратегію розвитку, скласти бюджет, комунікаційний план, план залучення і втримання членів організації. Крім того, учасники вчаться писати проектні заявки для ефективного залучення донорського фінансування.
Інтенсивне навчання й тісне спілкування впродовж цілого року формує з учасників кожної групи дружний колектив, який в свою чергу стає частиною спільноти CIPE, що налічує на сьогодні без малого 90 організацій. Почавши співпрацю на програмі, організації-учасниці з різних регіонів України підписують меморандуми про взаємодію, формують коаліції й проводять кампанії адвокасі, ефективно відстоюючи інтереси своїх членів – представників малого та середнього бізнесу.
Більш детальну інформацію та аплікаційну форму ви знайдете на сайті CIPE за посиланням:

Посилання на анкету учасника:
Анкета учасника конкусного відбору.doc


02.10.2013
Конкурс з відбору партнерів серед інститутів громадянського суспільства

Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політки» в межах реалізації проекту № 47698 «Запровадження громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування Дніпропетровської, Тернопільської областей та Автономної Республіки Крим з надання муніципальних послуг», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Світового банку в Україні, оголошує конкурс з відбору партнерів серед інститутів громадянського суспільства Дніпропетровської, Тернопільської областей та Автономної Республіки Крим.

Мета конкурсу – відібрати найбільш фахових та мотивованих представників з інститутів громадянського суспільства для проведення громадського моніторингу й експертизи діяльності органів місцевого самоврядування з надання муніципальних послуг.

Усі, відібрані за результатами конкурсу, учасники візьмуть участь у спеціалізованому тренінгу з питань організації та проведення громадського моніторингу й експертизи діяльності органів місцевого самоврядування з надання муніципальних послуг.

До участі у конкурсі запрошуються громадські організації та аналітичні центри, що мають досвід аналітичної діяльності чи проведення успішних адвокаційних або лобістських кампаній у Дніпропетровській, Тернопільській областях та Автономної Республіки Крим.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити анкету учасника та надіслати її до 23:59 21.10.2013 р. на електронну адресу: dcecrp_concurs@i.ua, зазначивши у темі листа «Конкурс2013». Про отримання заповненої анкети учасника, оргкомітет конкурсу повідомить учасників відповідним листом.

Результати конкурсу будуть повідомлені учасникам після 28.10.2013 р.

Файли для завантаження:
Анкета учасника конкусного відбору.doc


01.10.2013

Громадський контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування з надання муніципальних послуг (Дніпропетровська, Тернопільська області та Автономна Республіка Крим)

З 1 жовтня 2013 р. Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політки» розпочала реалізацію проекту № 47698 «Запровадження громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування Дніпропетровської, Тернопільської областей та Автономної Республіки Крим з надання муніципальних послуг», який здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Світового банку в Україні.

30.09.2013
Перші кроки систематизації та унормування системи видачі довідок у приватному секторі міста Дніпропетровська

Система надання адміністративних послуг в Україні перебуває на етапі уніфікації та систематизації. Значна кількість проблем у цій сфері викликана достатньо широким спектром адміністративних послуг, які отримують громадяни та суб’єкти господарювання. Серед загальних проблем пов’язаних із відсутністю єдиних затверджених переліків адміністративних послуг, нечіткого розподілу повноважень щодо надання тих чи інших адміністративних послуг окреме місце займають послуги, що надаються органами самоорганізації населення та органами місцевого самоврядування.

На сьогодні функції органу, який здійснює видачу та завірення довідок (про склад сім’ї, про наявність пічного опалення, про спадкоємців, про місце реєстрації/проживання тощо), характеристик та інших актів (довіреності, акти прийому-передачі, інше) громадянам, які мешкають у приватному секторі міста Дніпропетровська виконують органи самоорганізації населення – територіальні та квартальні комітети. Існуюча практика свідчить, що територіальні та квартальні комітети проводять роботу по видачі великої кількості різних довідок (зміст та форма яких значно відрізняються) та характеристик, переважна кількість яких визначені або невизначені чинним законодавством.

Зараз громадянину, який проживає у приватному секторі міста Дніпропетровська для отримання різних видів соціальної допомоги, постановки на квартирний облік, отримання житлового-комунальних послуг, відкриття спадщини, підтвердження місця реєстрації та/або фактичного проживання, отримання не виплаченої пенсії рідного, що помер інше, необхідно звернутися до територіального або квартального комітету в межах дії якого проживає заявник для отримання відповідної довідки. Однак форми довідок та інших документів не затверджені на законодавчому рівні, відсутні єдині та вичерпні вимоги до подібних документів. Іншим аспектом даної проблеми є той факт, що значна частина територіальних та квартальних комітетів до цього часу користується печатками зразка Радянського Союзу. За таких обставин подібні документи можуть вважатися недійсними й не передбачати жодних юридичних наслідків. Тим більше вони не можуть бути підставою для прийняття рішень уповноваженими органами.

Відсутність можливості отримання громадянами довідок та інших документів за принципом «Єдиного вікна», змушує громадян в обов’язковому порядку завіряти такі документи гербовою печаткою органу виконавчої влади, наприклад, печаткою виконавчого комітету відповідної районної у місті Дніпропетровську ради. Впливовим чинником є мотивація, однак робота органів самоорганізації населення здійснюється виключно на громадських засадах. До того ж, у переважній більшості вік представників органів самоорганізації населення, які видають довідку більший за 60 років.

На адресу ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» (далі – ДОГО «ДКЕЦРП») надійшло колективне звернення від голів органів самоорганізації населення щодо необхідності проведення навчання щодо актуальних змін у чинному законодавстві, яке регламентує діяльність органів самоорганізації населення, у тому числі видачі довідок та інших документів громадянам.

Експерти ДОГО «ДКЕЦРП» урахували зауваження та пропозиції, що надішли від органів самоорганізації населення та спільно із виконавчим комітетом Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради підготували ряд пропозицій, з підготовки проекту рішення Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради щодо врегулювання системи видачі довідок громадянам, які мешкають у приватному секторі. Результатом цієї співпраці стало нормативне врегулювання питання видачі довідок та інших документів органами самоорганізації населення Жовтневого району Дніпропетровської області. У місті Дніпропетровську зроблено перший крок на зустріч самоорганізації населення – 27.08.2013 на черговій сесії Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради прийнято рішення № 290 «Про порядок видачі та завірення довідок, характеристик та інших актів громадянам, які мешкають у приватному секторі Жовтневого району міста Дніпропетровська». Прийняття даного рішення дало можливість частково врегулювати формальну сторону системи видачі довідок по приватному секторі Жовтневого району міста Дніпропетровська, в якому проживає майже 20 тис. осіб.





Семінар "Аналіз регуляторного впливу як інструмент державної регуляторної політики" для працівників центральних органів виконавчої влади.

23-24 вересня 2013 року Центр комерційного права (http://www.commerciallaw.com.ua)спільно з Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва провів семінар «Аналіз регуляторного впливу як інструмент державної регуляторної політики». У навчальному заході взяли участь понад 70 фахівців центральних органів виконавчої влади, що здійснюють підготовку регуляторних актів. Серед основних доповідачів семінару були: виконуючий обов’язки голови ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» Андреєв О.М. та почесний голова ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» Літвінов О.В.

Дводенна програма семінару вмістила навчання з усього циклу розробки регуляторних актів – від підготовки аналізу регуляторного впливу (надалі – АРВ), оприлюднення проектів регуляторних актів та АРВ, проведення консультацій із громадськістю до відстеження результативності регуляторних актів.

Під час семінару основна увага була приділена практичним аспектам здійснення державної регуляторної політики, підготовки аналізу регуляторного впливу, доцільності проведення громадського обговорення проектів регуляторних актів. Головною ідеєю семінару було відпрацювання навичок обов’язкового розгляду альтернатив державному втручанню в економіку, зокрема заснованому на застосуванні ринкових механізмів або саморегулювання. Також було зосереджено увагу на тому, що аналіз регуляторного впливу має обґрунтовано доводити доцільність, адекватність та обґрунтованість державного втручання в економіку, з поясненням неможливості розв’язання визначеної проблеми за допомогою ринкових механізмів або саморегулювання.

Учасники семінару високо оцінили якість підготовки та проведення навчання. Найбільш цікавими, за відгуками слухачів, були вправи із визначення проблеми, яку планується розв'язати за допомогою регуляторного акту, та підходи до здійснення аналізу вигод і витрат при підготовці АРВ, оскільки саме ці елементи роботи над АРВ викликають найбільше запитань та труднощів на практиці. Майже всі слухачі відзначили як проблему брак аналітичної інформації, що могла б використовуватися в АРВ, та незнання джерел її отримання.

На майбутнє, учасники висловили побажання більш глибоко розглянути питання підготовки базових, повторних та періодичних відстежень результативності актів, дізнатися про здійснення регуляторної політики в інших країнах, розглянути проблеми взаємодії представників влади та громадськості.



Відгуки слухачів семінару:
«Завдяки семінару я зрозумів необхідність проведення аналізу регуляторного впливу»
«Для мене як починаючого спеціаліста із державної регуляторної політики всі без винятку теми семінару мали значний вплив на формування розуміння важливості розробки АРВ та самого тексту нормативно-правового акта»
«Більш зрозумілим став зміст, який необхідно розкрити в кожному розділі АРВ, та обов'язковість елементів АРВ, їх форма».
«Дякуємо за проведення семінарів, що надають можливість молодим спеціалістам розуміти, що вони роблять і для чого»


Матеріали семінару для завантаження:
Програма семінару.pdf
Роздатковий матеріал семінару.pdf
Презентація "АРВ як інструмент".pdf
Презентація "Судове оскарження".pdf

25.07.2013
Процес створення ЦНАП очима громадськості: чи є прогрес?

СКОЛЬКО ВРЕМЕНИ, СРЕДСТВ И НЕРВОВ НАДО ПОТРАТИТЬ НА ПОЛУЧЕНИЕ АДМИНИСТРАТИВНОЙ УСЛУГИ В дНЕПРОПЕТРОВСКЕ И ЧТО СДЕЛАТЬ, ЧТОБЫ ЭТИ УСЛУГИ СТАЛИ ЛУЧШЕ?

Украина уже третье десятилетие пытается жить по новым законам и строить государство, в котором гражданам было бы жить комфортно, быстро и удобно получать различные справки и выписки, оформлять заграничные паспорта, регистрировать недвижимость, транспорт и т.п. В цивилизованных странах такие услуги можно получить в течение одного визита или через Интернет. К сожалению, в нашей стране это пока не получается.

Файли для завантаження:
Текст статті (повний).rtf


ВІЙНА ДВОХ СВІТІВ

У вересні 2012 року народні депутати України прийняли закон «Про адміністративні послуги». В результаті цього на теренах України розпочалася справжня війна - війна двох підходів до організації діяльності державних установ, двох різних форматів функціонування органів влади – універсального та галузевого. Ця війна торкається практично кожного жителя країни.

Файли для завантаження:
Текст статті (повний).doc


ВСЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ... ИЛИ НЕ ТУТ-ТО БЫЛО

Оказывается сухой мониторинг деятельности власти может стать довольно-таким интересным занятием, расширяющим твое представление не только о власти, но и о разнообразных, порой неожиданных, способах исполнения властных полномочий.

Файли для завантаження:
Текст статті (повний).rtf






Скарбничка ДОГО "ДКЕЦРП" поповнилася новими сертифікатами

16-18 липня 2013 р. у Київській області проходила Лтіня школа для аналітичних центрів. Літню школу для аналітичних центрів було проведено в рамках програми "Громадянське суспільство та належне врядування" Міжнародного фонду "Відродження".









22-24 липня 2013 р. у м. Чернігів відбулася друга тренінгова сесія в рамках проекту «Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України». Проект здійснюється Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку “МАІРР” та Асоціацією аналітичних центрів за відкрите суспільство (PASOS) за підтримки Європейського Союзу.
Тема тренінгу "Моніторинг та аналіз якості адміністратвиних послуг. Особливості моніторингу діяльності центрів надання адміністратвиних послуг в Україні.


13.06.2013
Уважаемые дамы и господа!

Днепропетровская торгово-промышленная палата совместно с компанией FranchiseGroup приглашают на заседание Комитета по развитию малого и среднего бизнеса на тему: "Франчайзинг, как метод ведения стабильного и долгосрочного бизнеса", которое состоится 13 июня 2013г. в зале для конференций Днепропетровской торгово-промышленной палаты (ул. Шевченко, 4, 4 этаж), начало в 11.00.
Участие в данном мероприятии дает возможность:
- Узнать основы франчайзинга и выгоды покупки франшизы,
- Узнать о возможностях Бизнеса, собственником которого Вы можете стать;
- увидеть презентации франшиз;
- сразу задать все интересующие вопросы франчайзёрам и экспертам компании FranchiseGroup;
- найти партнёра для покупки франшизы.
В рамках заседания будет проведен семинар о франчайзинге, а также презентация 7-10 франшиз из разных отраслей, собственники которых заинтересованы в поиске Партнера для развития сети в данном регионе.
После презентаций потенциальные франчайзи и франчайзёры смогут пообщаться и обменяться контактами с целью дальнейшего сотрудничества.
Участие в заседании бесплатное! Обязательна предварительная регистрация по тел.: (056) 374-94-09 (10, 12), members@dcci.org.ua , контактное лицо - Новиков Виталий Викторович.


Отдел внешних связей и инвестиций УВЭС
Днепропетровской торгово-промышленной палаты

( http://www.cci.dp.ua)


31 травня 2013 р. у м. Армянськ (Автономна республіка Крим) голова ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» провів семінар-тренінг «Удосконалення адміністративних процедур та підвищення потенціалу місцевого бізнесу».
Під час семінару-тренінгу, учасники отримали інформацію про кращий закордонній та вітчизняний досвід надання адміністративних послуг. Зокрема, було детально розглянуто досвід Дніпропетровщини з надання адміністративних послуг за допомогою віртуального офісу «Відкрита влада» та досвід Республіки Чехія з дистанційного надання адміністративних послуг за допомогою електронних терміналів. Спільно із залученим експертом учасники тренінгу проаналізували сучасний стан надання адміністративних послуг у м. Армянську й визначили шляхи з удосконалення діяльності Центру Надання Адміністративних Послуг.
У другій частині семінару-тренінгу учасники підвищили свій фаховий рівень у сфері розробки й прийняття регуляторних актів із врахуванням принципів державної регуляторної політики та очікувань підприємців і громадян м. Армянськ. На конкретних прикладах були відпрацьовані навички проведення мозкового штурму, аналізу альтернатив, аналізу вигід і витрат, а також організації та проведення громадських обговорень. Результатом семінару-тренінгу стало проведення спільно із залученим експертом експрес-аудиту регуляторної діяльності міської ради, її виконавчого комітету та міського голови, за наслідками якого були підготовлені рекомендації з подальшого її удосконалення, що дозволить вводити більш результативні та оптимальні регулювання для місцевого бізнесу. Належне виконання вироблених рекомендацій дозволить забезпечити сприятливі умови для розвитку місцевого бізнесу й створення додаткових робочий місць у цьому сегменті.




30 травня 2013 р. у м. Армянськ (Автономна республіка Крим) голова ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» провів семінар-тренінг «Планування та організація роботи комунальних підприємств».
Під час семінару-тренінгу були ґрунтовно розглянуті особливості законодавчого забезпечення процесу створення та діяльності комунальних підприємств, їх взаємодії із органами місцевого самоврядування та місцевим бізнесом.
Значна увага була приділена налагодженню співпраці комунальних підприємств з органами місцевого самоврядування в частини планування їхньої діяльності та узгодження цих планів із планами органу місцевого самоврядування. Також були розглянуті конкретні приклади підготовки та прийняття проектів розпорядчих документів (рішень або розпоряджень, в залежності від компетенції) та їх обґрунтування, формування механізму міжсекторного діалогу між владою, бізнесом і громадськістю, зокрема під час встановлення цін та тарифів на комунальні послуги, або розв’язання проблем місцевого значення (ліквідація стихійних сміттєзвалищ, відновлення парків та зон відпочинку, організація водопостачання та водовідведення, залучення волонтерів для розв’язання місцевих проблем).

Семінар-тренінг було організовано Молодіжною громадською організацією «Центр молодіжних ініціатив» в межах реалізації проекту «Сприяння економічному розвитку та зайнятості», який здійснюється за підтримки Німецьким Товариством міжнародного співробітництва (GIZ).





Скарбничка ДОГО "ДКЕЦРП" поповнилася новими сертифікатами, що підтверджують високий фаховий рівень наших експертів

6-8 травня 2013 р. у м. Ужгород (Закарпатська область) у приміщенні конференц-зали готелю «Летучий голландець» відбулася перша тренінгова сесія в рамках проекту «Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України». Проект здійснюється Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку “МАІРР” та Асоціацією аналітичних центрів за відкрите суспільство (PASOS) за підтримки Європейського Союзу.
Тренінг було присвячено питанням надання адміністративних послуг в Україні та країнах Європейського Союзу. Під час тренінгу учасники ознайомилися з особливостями європейських систем адміністративних послуг та українського досвіду в даній сфері. У якості тренерів були залучені спеціалісти у сфері адміністративних послуг з Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку (м. Ужгород, Україна) та PASOS (м. Прага, Чехія). Участь у тренінгу взяли представники регіональних аналітичних центрів із 15-ти областей України.
Крім того, представники регіональних аналітичних центрів мали ознайомчий візит до Центру надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради, де отримали можливість поспілкуватися з представниками місцевого самоврядування, які беруть безпосередню участь у становленні ужгородського центру публічних послуг.
Даний тренінг став першим кроком на шляху до досягнення основної мети проекту «Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України» -підвищення аналітичної та організаційної спроможності регіональних аналітичних центрів в Україні шляхом їх залучення до моніторингу та аналізу якості надання адміністративних послуг населенню України.
Другий тренінг в рамках даного проекту, спрямований на освоєнняметодології та основних інструментів моніторингу і аналізу якості адміністративних послуг в Україні, буде проведено у м. Чернігові в липні 2013 року.


11-12 березня 2013 р. у м. Харків голова ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінов проходив підготовку на тренінгу «Розвиток спроможності інститутів громадянського суспільства розробляти програми моніторингу надання муніципальних послуг в Україні». Тренінг було організовано та проведено Інститутом Світового банку спільно із Міжнародним фондом «Відродження».



НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

Ассоциация частных работодателей ( http://employers.com.ua ) выпустила Путеводитель предпринимателя "Мастерская бизнеса»!

Путеводитель Предпринимателя – это настольная книга предпринимателя, владельца и руководителя бизнеса, содержащая практические ответы на вопросы, с которыми сталкивается любой бизнесмен:
1. Бизнес-планирование
2. Регистрация предпринимательской деятельности
3. Выбор системы налогообложения
4. Оформление трудовых отношений
5. Противопожарная безопасность, соблюдение ветеринарно-санитарных норм
6. Базы персональных данных и их защита
7. Проверки контролирующих и правоохранительных органов
8. Кредитование и инвестирование
9. Справочная информация:

Основные документы - договора, акты, приказы и т.д.
Контакты органов государственной власти, местной власти, служб, организации и многое другое.
Условия приобретения Путеводителя можно уточнить по телефону (057)781-03-46
или перейдя по этой ссылке



25 квітня 2013 р. голова ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінов успішно закінчив підготовку за освітньою програмою Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні» та отримав відповідний сертифікат. Підготовка в межах програми тривала з 9 грудня 2012 р. За цей час були докладно розглянуті такі теми:
1. Огляд основних компетенцій для ефективних бізнес-асоціацій та коаліційних ініціатив. Стратегічний підхід. Основи управління.
2. Інституційний потенціал бізнес-асоціацій. Управління ресурсами, ефективний PR та комунікації.
3. Зовнішні системи організаційного розвитку та адвокати.

Освітня програма Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні» триває з 2009 р. За цей час підготовлено понад 90 лідерів бізнес-асоціацій, які об’єднані в 11 регіональних коаліцій. Випускники CIPE отримали необхідний обсяг знань та навичок, що дозволяє налагодити ефективний діалог між бізнес спільнотою, органами влади та інститутами громадянського суспільства у сфері формування сприятливого бізнес-клімату в Україні та розвитку малого і середнього бізнесу.


11.04.2013
Новації у сфері реалізації державної регуляторної політики

11 квітня 2013 р. завдяки ініціативі Управління розвитку підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради у м. Дніпропетровську відбулося перше засідання Робочої групи з дотримання у місті Дніпропетровську принципів державної регуляторної політики з питань обговорення проектів регуляторних актів.
Таким чином, започатковано нову практику – попереднє обговорення проектів регуляторних актів з підприємцями на засіданнях робочої групи. Робоча група на 2/3 складається з представників бізнесу, що гарантує максимальне представництво та врахування інтересів бізнесу. Зауважимо, що чинним законодавством подібна практика не передбачена й обговорення проектів регуляторних актів відбувається лише після їх оприлюднення.
Під час першого засідання були розглянуті такі проекти регуляторних актів:
1. «Про питання використання окремих конструктивних елементів житлових будинків (гуртожитків) комунальної власності територіальної громади м. Дніпропетровська операторами, провайдерами телекомунікацій»;
2. «Про затвердження Порядку передачі об’єктів (елементів) благоустрою м. Дніпропетровська в тимчасове використання не за цільовим призначенням при реалізації потреб для об'єктів сфери споживчого ринку та сфери послуг».
Найбільші суперечки виникли саме навколо другого проекту регуляторного акта. Так, за його невиразною назвою приховано безліч регулювань діяльності підприємців щодо виносної торгівлі, використання прилеглої території тощо. Тобто на місцевому рівні з’явиться ще один контролюючий орган з достатньо широкими повноваженнями.
Цілком природно, що переважна більшість членів робочої групи не були у захваті від нового регулювання. Дискусія, що виникла навколо проекту дозволила з’ясувати позиції сторін. Згідно з переконаннями розробника проекту регуляторного акта, це регулювання приймається для наповнення місцевого бюджету. Хоча найбільш вражаючим стало те, що згідно з п.12.3 проекту «кошти, що залишились в розпорядженні органу контролю, розподіляються таким чином:
20% - до цільового фонду міської ради;
80% - у розпорядження органу контролю».
Відтак 80% отриманих коштів буде спрямовано на фінансування цього «контролюючого органу».
Відповідь на питання: «Чи доцільно приймати регуляторний акт метою якого є забезпечення фінансування регуляторного органу?» мають дати підприємці. Якщо відповідь буде «так», тоді чекайте – до Вас обов’язково завітає «контролер»! Чи буде прийнятий даний регуляторний акт у такому вигляді залежить від активної позиції підприємців.

Експерти ДОГО «ДКЕЦРП» ( www.dcecrp.ho.ua ) упевнені, що сприятливий бізнес-клімат в Україні можна створити лише за активної участі підприємців та бізнес-асоціацій. Тож, натхнення усім підприємцям на цьому нелегкому шляху.

Інформацію підготовлено за результатами участі голови ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінова у засіданні Робочої групи з дотримання у місті Дніпропетровську принципів державної регуляторної політики з питань обговорення проектів регуляторних актів ( Інформація про засідання робочої групи).



11 квітня 2013 р. голова ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінов взяв участь у черговому засіданні Громадської ради при Дніпропетровській міській раді. Згідно з порядком денним було розглянуто такі питання:
1. Розгляд розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.03.13р. №163-р «Про затвердження плану заходів з виконання у 2013 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року. Внесення пропозицій.
2. Розгляд проекту Закону України «Про засади державної регіональної політики». Внесення пропозицій.
3. Щодо звіту перед Дніпропетровською обласною державною адміністрацією про роботу Громадської ради.
4. Розгляд проекту концепції реформування місцевого самоврядування . Внесення пропозицій.
5. Розгляд постанови Кабінету міністрів України від 13.03.13 р.№162 «Про затвердження Основних напрямів запобігання бездомності до 2017 року.
6. Розгляд Регіонального плану основних заходів з обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування.
7. Розгляд звернення Товариства Червоного Хреста України щодо проведення з01 травня по 01 травня 2013 р. місячника «Сила гуманності».
8. Щодо реалізації програми розвитку велосипедної інфраструктури м. Дніпропетровська.
9. Щодо відзначення 1150 річчя створення слов’янської писемності.
10. Розгляд проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
11. Розгляд проекту Закону України «Про засади державної регіональної політики».
12. Щодо доручення заступника міського голови Лозенко О.В. за підсумками «комітету доступності» про перевірку звітів заступників голів районів щодо безперешкодного доступу для мешканців району до об’єктів інфраструктури.
13. Щодо результатів перевірки за дорученням заступника міського голови піднімальних пристроїв для мало мобільних громадян у підземних переходах на пр..ім.Газети «Правда».
14. Щодо співпраці з комунальним закладом «Молодіжний центр Дніпропетровщини» у напрямку реалізації державної молодіжної політики.
15. Інформація щодо проведеного майстер –класу «Від бізнесу для громадських організацій».
16. Звернення Громадської ради щодо встановлення світлофорів поблизу закладу освіти.
17. Відповіді на запити Громадської ради:
17.1. Щодо соціального замовлення.
17.2. Щодо медичної реформи.
17.3. Щодо міжнаціональних відносин.
18. Листа Кашика Д. до міського голови щодо незадовільної роботи Громадської ради.
19. Розгляд звернень громадян.
20. Різне.

Під час розгляду п. 20 передбаченого порядком денним Громадської ради при Дніпропетровській міській раді голова ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінов запропонував підготувати звернення до Дніпропетровської міської ради та її виконавчого органу щодо забезпечення неухильного дотримання принципів та процедур державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Також на цьому засіданні Громадської ради при Дніпропетровській міській раді голова ДОГО «ДКЕЦРП» О.В.Літвінов отримав подяки:
– від міського голови Дніпропетровська І.І.Куліченка;
– голови Громадської ради при Дніпропетровській міській раді О.С.Данчук.



5 квітня 2013 р. на офіційній веб-сторінці ДОГО «ДКЕЦРП» розміщено Звіт про діяльність організації у 2012 році.



Файли для завантаження:
Звіт про діяльність ДОГО "ДКЕЦРП" у 2012 році.pdf


Міжрегіональна науково-практична конференція «Методи незаконного впливу на волевиявлення виборців і фальсифікації результатів виборів та шляхи їх нейтралізації»




Команда ДОГО «ДКЕЦРП» поздравляет прекрасных женщин с 8 марта!

Весна, именно в этот период вся окружающая нас природа начинает оживать, стремясь поскорее раствориться в теплых, солнечных лучах. 8 марта это всегда праздник любви, весны, красоты и победы над унылой и холодной зимой, который стал результатом борьбы женщин за свои права. И хотя с тех пор прошло 156 лет, женщинам по-прежнему приходиться много бороться. Почти каждый день наши прекрасные женщины проводят в борьбе за любовь, близких, семью, бизнес, свою мечту. Поэтому в этот замечательный день хочется всем женщинам пожелать весеннего настроения, настоящей любви, много сил для реализации самых нереальных проектов и успеха во всех Ваших начинаниях. Милые и любимые женщины, искренне хочется пожелать, чтобы Вас постоянно окружали только настоящие мужчины, Ваш бизнес согревали только теплые лучи, а бизнес-климат в Украине стал самым комфортным на земле.
И хотя с тех пор прошло 156 лет, женщинам по-прежнему приходиться много бороться. Почти каждый день наши прекрасные женщины проводят в борьбе за любовь, близких, семью, бизнес, свою мечту. Поэтому в этот замечательный день хочется всем женщинам пожелать весеннего настроения, настоящей любви, много сил для реализации самых нереальных проектов и успеха во всех Ваших начинаниях. Милые и любимые женщины, искренне хочется пожелать, чтобы Вас постоянно окружали только настоящие мужчины, Ваш бизнес согревали только теплые лучи, а бизнес-климат в Украине стал самым комфортным на земле.
С праздником, наши любимые бизнес-леди!


28 лютого 2013 р. Голова ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» Літвінов О.В. та директор Комунальної установи «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради Котляр В.С. підписали меморандум про співробітництво. За задумом Сторін, меморандум дозволить реалізувати низку спільних проектів, метою яких стане підвищення спроможності та кваліфікації представників бізнес-асоціацій Сумської та Дніпропетровської областей.

Підписання меморандуму відбулося в межах 2-гої сесії Програми «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні» (CIPE), що здійснюється Центром міжнародного приватного підприємництва CIPE ( http://www.cipe.org).



На нашій офіційній сторінці у мережі Інтернет розміщено збірник матеріалів міжрегіональної науково-практичної конференції

«МЕТОДИ НЕЗАКОННОГО ВПЛИВУ НА ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ ВИБОРЦІВ І ФАЛЬСИФІКАЦІЇ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ ТА ШЛЯХИ ЇХ НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ».

Конференція проходила 22 грудня 2012 р. у м. Дніпропетровськ.



Файли для завантаження:
Матеріали міжрегіональної конференції.pdf



В аналітичному звіті докладно розглянуто хід реалізації та основні результати реформи дерегулювання господарської діяльності у 2011 р. в Україні, що була проведена відповідно до Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» від 14 грудня 2010 р. № 2784-VI. Також проаналізовано інституційне та організаційне забезпечення реформи дерегулювання, досліджено метод прискореного перегляду регуляторних актів за методом «регуляторна гільйотина», проведено порівняльний аналіз з аналогічними реформами, що проводилися за кордоном та в Україні, висвітлено позитивні та негативні результати реформи дерегулювання господарської діяльності, визначено фактори та інституційні пастки, що негативно вплинули на результати реформи.
Видання розраховане на громадських експертів, членів громадських рад, утворених при органах влади, народних депутатів та депутатів місцевих рад, посадових осіб органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій, підприємців, представників бізнес-асоціацій, інститутів громадянського суспільства, викладачів, студентів, аспірантів, науковців, а також на широке коло читачів, які цікавляться питаннями створення сприятливих умов для розвитку підприємництва в Україні, розвитку галузі науки «Державне управління» та підвищення ефективності й результативності діяльності органів влади.
Проведення громадського моніторингу та видання аналітичного звіту стали можливими завдяки підтримці програмою «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» проекту № 45338 «Громадський моніторинг проведення реформи дерегулювання господарської діяльності». Погляди авторів видання можуть не збігатися з позицією Міжнародного фонду «Відродження».


Файли для завантаження:
аналітичний звіт за результатами громадського моніторингу «Реформа дерегулювання в Україні: втрачені можливості ».pdf



З 19 грудня 2012 р. триває спільна акція ДОГО «ДКЕЦРП» та газети «Частный предприниматель»: «Подарунок для найслабшого? Або як підприємцю повернути законодавство на свою користь?». У межах цієї акції кожен підприємець (переважно з сіл, селищ та малих міст) може отримати безкоштовну юридичну допомогу з питань захисту своїх прав та законних інтересів.

Ми переконані, що більшість підприємців уже зрозуміли, що широко анонсоване «покращення вже сьогодні» – жодним чином не стосується підприємців. Єдиними, хто може підприємцям допомогти створити сприятливі умови, є самі підприємці. Чим довше підприємці будуть чекати на «покращення», тим гіршим буде бізнес-клімат в Україні.

Шановні підприємці, зверніть увагу на свої права, якщо Ви не будете їх використовувати та захищати – вони зникнуть або стануть декларативними. Від розчарування до перемоги слід пройти значний шлях, який умовно можна поділити на три кроки.
Крок перший: Використовуючи свої права та наш досвід, Ви вже зараз, на законних підставах, зможете сплачувати єдиний податок за мінімальною ставкою, а також змусити органи влади виконувати чинне законодавство з урахуванням Ваших інтересів.
Крок другий: Використовуючи наші рекомендації, Ви зможете результативно впливати на місцеву політику у сфері розвитку малого та середнього бізнесу.
Крок третій: Використовуючи свій досвід та отримані навички, Ви зможете реально впливати на формування бізнес-клімату в Україні.
Ми добре знаємо, що кожен великий шлях починається з маленького першого кроку. Тож, запрошуємо зробити цей крок разом, заради нашого спільного майбутнього.
Покращення відбудеться лише за активної участі підприємців у нормотворчому процесі, активній участі у роботі консультативно-дорадчих органів, аргументованій позиції, щоденній кропіткій праці бізнес-асоціацій над проектами нормативних актів тощо.
Ми можемо обрати один з двох можливих шляхів: чекати, поки хтось створить сприятливі умови для нас, або зробити це самостійно. Ми обираємо другий шлях і впевнені, що він буде надзвичайно цікавий але точно не буде легкий.
Тож, запрошуємо до співпраці однодумців.
Цілком логічним буде запитання: Чи варто щось робити?
Відповідь дуже проста: а чи стало Вам легше від того, що Ви нічого не робили у цьому напрямі?
Гарним прикладом є відповідь Новомосковської міжрайонної прокуратури у Дніпропетровській області на наш запит ( Відповідь на запит.pdf). До того часу, поки підприємці не почнуть системно відстоювати та захищати свої права, їх будуть постійно порушувати органи влади. Можливо вже прийшов час сказати «Досить!».

( Інформація про акцію на сайті газети «Частный предприниматель» )

Файли для завантаження:
Відповідь прокуратури.pdf



У День святого Миколая Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» спільно з газетою «Частный предприниматель» розпочинають акцію «Подарунок для найслабшого? Або як підприємцю повернути законодавство на свою користь?».

Початок акції: 19.12.2012 р. Закінчення акції: 31.03.2013 р.

Цільова аудиторія: дрібні підприємці та їх об’єднання (бізнес-асоціації), які працюють у селах, селищах та невеликих містах.

Протягом терміну проведення акції усі юридичні консультації щодо оскарження регуляторних актів, які заважають розвитку підприємництва надаються юристами ДОГО «ДКЕЦРП» безкоштовно.
Об’єктом оскарження можуть бути: рішення сільських, селищних та міських рад, їх виконавчих органів, а також розпорядження сільських, селищних та міських голів з питань встановлення місцевих податків та зборів, встановлення ставок єдиного податку, порядку благоустрою та інші регуляторні акти.

Перебіг акції буде детально висвітлюватися на сайтах газети: «Частный предприниматель» ( http://chp.com.ua ) та ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» ( http://www.dcecrp.ho.ua ).

Якщо Вас зацікавила наведена вище інформація, але Ви не знаєте з чого почати – телефонуйте, пишіть або приходьте, ми спробуємо Вам допомогти. Ми хочемо, щоб Ви знали, що є бізнес-асоціації, які захизають своїх членів та їх бізнес.

Зробіть собі справжній подарунок до Дня святого Миколая.
( Інформація про акцію на сайті газети «Частный предприниматель» )

Файли для завантаження:
Інформація про акцію.pdf

Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» вітає своїх членів, експертів, друзів, колег і партнерів з Новим 2013 роком.

Бажаємо здійснення всіх мрій
В Новому 2013 Році
Щоб щастя дарувало дотик свій
На кожнім Вашім кроці
Щоб любі, рідні і близькі
Вас завжди оберігали
І обранці щоб Ваші
Вас любили і кохали
Щоб завжди приходив успіх
В усіх справах та починаннях
І не скупився Дід Мороз
На подарунки й побажання.

Ще раз з Новим 2013 роком та Різдвом Христовим!!!