Дніпропетровська обласна громадська організація
«ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ КООРДИНАЦІЙНО-ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ»
На главную | В "Избранное" | E-mail    
 
М Е Н Ю
  Про Центр
  Новини
  Подарунок для найслабшого
  Команда
  Експерти
  Бібліотека
  Дослідження
  Публікації
  Про нас пишуть
  Партнери
  Проекти
  Експертиза
  Моніторинг
  Судові справи
  Найбільш одіозні відповіді органів влади
  Для Інститутів Громадянського Суспільства
  Для Бізнес-Асоціацій
  Для Місцевих Державних Адміністрацій
  Для Органів Місцевого Самоврядування
  Паспорти автобусних маршрутів м. Дніпропетровська
  Контакти




Ресурсний центр ГУРТ



Курс доллара

Межбанковские курсы валют

Погода в Украине

Громадські ради


ДОГО "ДКЭЦРП"

ДРІДУ НАДУ


Aрхів: 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015


Яндекс.Метрика










 



Н О В И Н И










Форум «Гроші партій – під контролем»

11 липня 2016 р. у м. Києві пройшов форум «Гроші партій – під контролем». Під час форуму 4 з 6 парламентських партій (БПП «Солідарність», «Народний фронт», «САМОПОМІЧ», Радикальна партія) погодилися розкрити свою фінансову звітність для перевірки новоствореною коаліцією з протидії політичній корупції «Під контролем». Представники ВО «Батьківщина» та Опозиційного блоку проігнорували запрошення до співпраці.

Представники партій домовилися, що уся інформація про доходи, видатки, майно та фінансові зобов’язання, яку відповідно до Закону «Про запобігання та протидію політичній корупції» мала бути передана в НАЗК та НАБУ, буде надіслана і для аудиту громадськими організаціями.

До коаліції, яка займеться перевіркою партійних грошей, увійшли такі організації як Центр «Ейдос», Transparency International Україна, Центр демократії та верховенства права, Міжнародний інститут демократій, Інститут «Республіка», Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем” та інші.

«Цього року вперше українські партії опублікують вичерпну інформацію про свої фінанси. Щоб викрити політичну корупцію та не допустити маніпуляцій з партійними касами, свої сили об’єднають не тільки правоохоронні органи, але й найпотужніші антикорупційні громадські організації. Це безпрецедентна ситуація не тільки для України, держава та громадянське суспільство і навіть самі партії об’єднуються для викорінення політичної корупції», - заявив голова Центру «Ейдос» Віктор Таран.

Після вступу в дію закону, партіям тепер стане куди важче пробувати піаритися на боротьбі з корупцією, заявив виконавчий директор "Transparency International Ukraine" Ярослав Юрчишин. ”Тепер можна буде чітко відстежити як втілила та чи інша політична сила ключові положення закону. А ми, організації громадянського суспільства та експерти, відстежимо і перших, і других і повідомимо громадянам хто є хто. Тому майбутнє української політики точно за тими партіями, які втілять положення закону».



ДОВІДКОВО: До коаліції з протидії політичній корупції входять Центр «Ейдос», Transparency International Україна, Центр демократії та верховенства права, Центр підтримки громадянських ініціатив, Міжнародний інститут демократій, Інститут «Республіка» та Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем». Коаліція з протидії політичній корупції тісно співпрацює з коаліцією «Реанімаційний пакет реформ». У Дніпропетровській області коаліцію представляють ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» та ГО «Інститут Громадської Експертизи».

Форум «Гроші партій – під контролем» пройшов за підтримки Європейського союзу.


ПРЕС-РЕЛІЗ

Громадські експерти дослідили процес підготовки та виконання стратегій регіонального розвитку

Державна стратегія регіонального розвитку на період до 2020 року, затверджена Кабінетом Міністрів України 6 серпня 2014 року, так і не стала пріоритетною для більшості регіонів України. Процеси стратегічного планування розвитку регіонів відбуваються повільними темпами, існує проблема низької ефективності реалізації програм їх соціально-економічного розвитку.

Про це 28 квітня 2016 р. в Укрінформі розповіли учасники прес-конференції, організованої Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м.Чернігів), який спільно з Асоціацією регіональних аналітичних центрів та за підтримки Європейського Союзу впроваджував проект «Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг Стратегії регіонального розвитку».





Файли для завантаження:
Прес-реліз.pdf